Meri-Lapin Karitsan lasagne - Rönkä - maussa on sen voima

Meri-Lapin Karitsan lasagne

Meri-Lapin Karitsan lasagne

Kauppalista

Juustokastike

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 l täysmaitoa
  • 150 g juustoraastetta
  • suolaa
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • lasagnelevyjä

Meri-Lapin Karitsan jauhelihakastike

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Meri-Lapin Karitsan lasagne

Valmista Meri-Lapin Karitsan jauhelihakastike (ohjeen löydät täältä). Tarvitset sitä noin litran verran. Esilämmitä myös uuni 175°C asteeseen.

Valmista juustokastike: sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta n. 10 minuuttia ja lisää mausteet sekä juustoraaste.

Voitele uunivuoka ja kaada jauhelihakastiketta sen pohjalle. Lado sen jälkeen lasagnelevyjä, juustokastiketta ja jauhelihakastiketta vuoron perään vuokaan kunnes vuoka on täynnä. Päällimmäiseksi tulee juustokastiketta ja jos haluat, voit vielä kuorruttaa sen juustoraasteella.

Paista lasagnea uunissa n. 45 minuuttia ja kokeile sen jälkeen kypsyys. Nosta lasagne uunista ja anna sen vetäytyä n. 10 minuuttia.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.