Paimentytön paistos - Rönkä - maussa on sen voima

Paimentytön paistos

Paimentytön paistos

Kauppalista

Yrtti-perunasose

  • 1 kg Lapin Puikulaperunoita
  • 50 g voita
  • n. 1 dl perunoiden keitinlientä
  • 1 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 0,5 tl timjamia
  • 1 tl ruohosipulia
  • 0,5 dl juustoraastetta
  • suolaa
  • valkopippuria

Meri-Lapin Karitsan jauhelihakastike

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Paimentytön paistos

Valmista Meri-Lapin Karitsan jauhelihakastike (löydät reseptin täältä). Kuori ja keitä perunat suolavedessä ja kun perunat ovat kypsiä, kaada lähes kaikki keitinliemi pois ja lisää voi sekä mausteet ja soseuta perunat sähkövatkaimella tai survimella.

Esilämmitä uuni 175°C asteeseen. Voitele uunivuoka ja kaada jauhelihakastiketta vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy kunnolla. Lisää kastikkeen päälle yrttiperunasose. Paista vuokaa uunissa n. 30 minuuttia kunnes perunasose on saanut hieman kaunista ruskeaa pintaa.

Tarjoile heti esimerkiksi suolakurkkulohkojen kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.