Suloisen makea karitsan sisäfile - Rönkä - maussa on sen voima

Suloisen makea karitsan sisäfile

Suloisen makea karitsan sisäfile

Kauppalista

  • 1 pkt Rönkä Meri-Lapin Karitsan sisäfile (n. 600 g)

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 1 tuore timjaminoksa

  • 3 rkl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 dl vaahterasiirappia

  • 1 rkl voita

  • 1 salottisipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • Mustapippuria

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Suloisen makea karitsan sisäfile

Kaada vaahterasiirappi, rypsiöljy, vesi, sekä 1 tl suolaa ja timjaminoksa kestävään muovipussiin ja sekoita hyvin. Kuivaa sisäfileiden pinnat ja aseta ne marinadin joukkoon. Sulje pussi ilmatiiviisti ja marinoi lihoja jääkaapissa yön yli.

Nosta lihat sekä timjaminoksa marinadista, mutta säästä liemi. Heitä timjaminoksa pois. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu ja lisää voi. Ruskista fileet pannulla n. 2-3 minuuttia per puoli, halutusta kypsyysasteesta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta fileet pannulta folioon ja jätä lepäämään, samalla kun teet kastikkeen.

Silppua salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää samalle pannulle nokare voita ja karamellisoi sipulit matalahkolla lämmöllä. Kaada marinadi pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Jatka kuumentamista jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike on siirappimaista.

Tarjoile fileet siivutettuina kastikkeen ja perunoiden kera, esimerkiksi näiden rapeiden pannuperunoiden kanssa!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)