1 pkt Rönkä Meri-Lapin Karitsan sisäfile (n. 600 g)
1 rkl rypsiöljyä
1 tuore timjaminoksa
3 rkl vettä
1 tl suolaa
1 dl vaahterasiirappia
1 rkl voita
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
Mustapippuria
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kaada vaahterasiirappi, rypsiöljy, vesi, sekä 1 tl suolaa ja timjaminoksa kestävään muovipussiin ja sekoita hyvin. Kuivaa karitsan sisäfileiden pinnat ja aseta ne marinadin joukkoon. Sulje pussi ilmatiiviisti ja marinoi lihoja jääkaapissa yön yli.
Nosta karitsanlihat sekä timjaminoksa marinadista, mutta säästä liemi. Heitä timjaminoksa pois. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu ja lisää voi. Ruskista karitsan sisäfileet pannulla n. 2-3 minuuttia per puoli, halutusta kypsyysasteesta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sisäfileet pannulta folioon ja jätä lepäämään, samalla kun teet kastikkeen.
Silppua salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää samalle pannulle nokare voita ja karamellisoi sipulit matalahkolla lämmöllä. Kaada marinadi pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Jatka kuumentamista jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike on siirappimaista.
Tarjoile karitsanfileet siivutettuina kastikkeen ja perunoiden kera, esimerkiksi näiden rapeiden pannuperunoiden kanssa!