Ylikypsä Meri-Lapin Karitsan viulu - Rönkä - maussa on sen voima

Ylikypsä Meri-Lapin Karitsan viulu

Ylikypsä Meri-Lapin Karitsan viulu

Kauppalista

  • 1 Rönkä Meri-Lapin Karitsan viulu
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 sipuli
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 1 l lihalientä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 50 g vehnäjauhoja
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Ylikypsä Meri-Lapin Karitsan viulu

Lämmitä uuni 175°C asteeseen. Halkaise valkosipuli kuorimatta sitä ja heitä puolikkaat isoon uunivuokaan. Leikkaa sipuli isoiksi lohkoiksi ja laita nekin vuokaan rosmariinin kera.

Laita karitsan viulu vuokaan sipuleiden päälle ja hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Käännä liha ympäri ja hiero toisellekin puolelle suola sekä pippuri, valuta päälle oliiviöljyä ja kaada lihaliemi vuokaan viulun ympärille. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 3 tunniksi.

3 tunnin kuluttua ota vuoka uunista ja tarkista lihan kypsyys. Jos liha ei irtoa pelkällä haarukalla, peitä uudelleen foliolla ja kypsennä vielä puoli tuntia. Kun liha on mureaa, ota folio pois ja kypsennä vielä 45 minuuttia ilman foliota. Ota vuoka uunista, lusikoi paistolientä lihan päälle ja nosta liha sen jälkeen esim. uunipellille vetäytymään ja valmista sillä välin kastike.

Kuori rasva liemen pinnalta lusikalla ja kaada liemi sipuleineen kasariin, kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää hieman vettä, jos liemi tuntuu liian paksulta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike lopuksi erilliseen astiaan ja tarjoile murean lihan sekä lisukkeiden, kuten kermaperunoiden ja minttuhyytelön kanssa.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.