Yrttikuorrutettu karitsanfile

Yrttikuorrutettu karitsanfile

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Meri-Lapin Karitsan ulkofile
  • Suolaa
  • 100 g voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 100 g raastettua tuoretta leipää
  • ½ nippu tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • ½ nippu tuoretta timjamia hienonnettuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Yrttikuorrutettu karitsanfile

Valmista ensin kuorrute: Vaahdota voi ja sekoita muut ainekset joukkoon. Paremman värin saat kuorrutteeseen, jos hienonnat yrtit pieneen öljymäärään esim. tehosekoittimella.

Asettele seos kahden voipaperin väliin ja kaulitse noin 4 millin paksuiseksi levyksi. Laita levy kylmään. Kuorrutteen voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Ruskista filee kuumalla pannulla. Mausta suolalla paiston aikana. Ota liha työpöydälle ja leikkaa terävällä veitsellä kuorrutteesta sopivan kokoinen pala lihan päälle.

Loppukypsennä 120 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna lihan vetäytyä ennen leikkaamista
noin 5-10 minuuttia.

Lisukkeiksi sopivat erinomaisesti Korealainen kurkkulisuke ja Parmesanlohkopotut!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)