Savuinen naudan entrecote

Savuinen naudan entrecote

Kauppalista

  • n. 1 kg Rönkä Naudan Entrecotea
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl jauhettua kuminaa
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savuinen naudan entrecote

Naudan entrecote on lihanystävien suosikki, ja sen herkullinen maku sekä mehukkuus tekevät siitä ihanteellisen valinnan moniin ruokapöytiin. Entrecote leikataan naudan selän yläosasta, ja sen tunnusomainen marmoroituminen antaa lihalle erityisen pehmeän suutuntuman ja rikkaan maun. Perinteinen pihviliha voidaan valmistaa monin eri tavoin, kuten grillissä, uunissa, pihveinä, paistin tapaan padassa tai savustamalla.

Tässä reseptissä luotetaan uunin lempeään lämpöön, jotta entrecotesta saadaan mehukas, murea ja takuulla ylikypsä. Savuisuus tulee savupaprikajauheesta, mutta myös koko entrecoten savustaminen onnistuu tällä reseptillä.

Valmistusohje:

Sekoita kaikki mausteet keskenään ja hiero mausteseosta kuivaksi pyyhityn entrecoten pintaan tasaisesti. Kääri entrecote tiukasti kahteen alumiinifoliokerrokseen ja laita paketti uunivuokaan.

Hauduta 120°C asteisessa uunissa 5-6 tuntia (tai yön yli). Ota vuoka uunista, poista liha foliosta, ota paistoliemi talteen ja kypsennä entrecotea vielä 10-15 minuuttia 200°C asteessa, jotta lihan pinta karamellisoituu hieman.

Kun pinta on paahtunut, revi liha kahdella haarukalla ja kaada joukkoon loraus paistolientä, mikäli liha tuntuu liian kuivalta.

Käytä tortillan, tacon tai voileivän täytteenä!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)