Pitkään savustettu entrecote

Pitkään savustettu entrecote

Kauppalista

Lisäksi:

  • Laadukkaita grillibrikettejä
  • Savustuspaloja
  • Foliovuoka
  • Paistomittari
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pitkään savustettu entrecote

Yksi hieno tapa nostaa naudan entrecoten makua uudelle tasolle on savustaminen. Savustamalla pihvi saa herkullisen savuisen aromin, joka täydentää täydellisesti entrecoten luontaisen makuprofiilin. Savustusprosessi vaatii vain muutamia yksinkertaisia vaiheita.

Ennen savustamista naudan entrecote maustetaan dry rubilla tai marinadilla. Savustuspuruiksi tai -lastuiksi sopivat esimerkiksi omena tai kirsikka, jotka antavat lihalle hienostuneen makuvivahteen.

Savustuslastuja liotetaan vedessä ennen savustamista, ja ne asetetaan savustuspakettiin. Paketti sijoitetaan lämmitetyn hiiligrillin tai savustimen päälle, ja pihvi grilliritilälle. Suljettu kansi varmistaa, että savu imeytyy lihaan tasaisesti.

Savustusaika vaihtelee entrecoten paksuudesta ja painosta, sekä halutusta kypsyydestä riippuen. Kun naudan entrecote on saavuttanut halutun kypsyyden, annetaan sen levätä hetki ennen tarjoilua.

Savustettu naudan entrecote tarjoaa makunautinnon, joka varmasti ilahduttaa ruokailijoita. Tämä ruokalaji on täydellinen valinta erityisiin tilaisuuksiin tai silloin, kun halutaan hemmotella makuhermoja herkullisella ja ainutlaatuisella tavalla.

Valmistusohje:

Kuivaa liha huolellisesti ja poista mahdolliset kalvot. Hiero lihan pintaan dry rub -mausteseosta ja valmistele sillä välin grilli.

Asettele brikettejä hiiligrillin reunalle kahden briketin levyiseksi jonoksi. Laita briketit limittäin, kuten kaatuneet dominopalat. Aseta brikettien päälle savustuspaloja (esimerkiksi omenapuu) n. 10 cm välein. Sytytä brikettijonon ensimmäiset briketit esimerkiksi kaasupolttimella tai sytytyspalalle siitä päästä, josta aloitit brikettien latomisen. Näiden ensimmäisten brikettien päällä pitäisi siis nojata seuraava brikettipari hieman limittäin ensimmäisiin nähden. Tätä menetelmää kutsutaan nimellä "snake method", sillä briketeistä tehdään hitaasti palava "käärme".

Laita brikettikäärmeen keskelle foliovuoka, joka on n. puolillaan vettä. Vesiastia laskee grillin lämpötilaa hieman, mutta myös tuo kosteutta grillin sisälle ja samalla kerää lihasta tippuvat nesteet.

Kun ensimmäiset briketit ovat punahehkuisia ja ensimmäinen savustuspala tuottaa savua mukavasti, nosta maustettu entrecote ritilälle suoraan foliovuoan yläpuolelle. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan, sulje kansi ja avaa sekä pohjan että kannen ilma-aukot. Tarkkaile, että rei'istä tulee savua.

Sitten vain odotellaan. Jatka savustamista niin kauan, että lihan pinta on erittäin tumma ja kaarnamainen. Valele lihaa välillä BBQ-kastikkeella, jotta saat siihen makean vivahteen ja karamellisoituneen pinnan. Liha on kypsää kun sisälämpötila on 65-70°C astetta. Tähän voi mennä 4-8 tuntia, riippuen grillin lämmöstä.

Jos liha näyttää kuivuvan eikä sisälämpötila ole vielä halutulla tasolla, voit kääriä lihan kostutettuun voipaperiin ja sen jälkeen pariin foliokerrokseen. Näin liha ei enää savustu, mutta jatkaa kypsymistä epäsuoralla lämmöllä.

Tässä jos missä maltti on valttia. Intohimoisimmat savustajat valmistavat isotkin lihapalat yhdellä brikettijonolla ja liha kypsyy jopa 12 tuntia!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)