Tähteä viidestä
(0 arviota)
Esilämmitä uuni 225°C asteeseen.
Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa ohuiksi renkaiksi leikattu purjo ja jatka kypsentämistä, kunnes purjo pehmenee.
Painele piirakkataikina pyöreään vuokaan (myös reunoille) ja esipaista sitä n. 10 minuuttia. Piirakkataikina syntyy hyvin esimerkiksi tällä reseptillä.
Levitä piirakkapohjalle jauheliha-purjoseos ja kaada päälle ruokakerma, johon on sekoitettu kananmuna. Lisää päälle aurinkokuivatut tomaatit sekä sinihomejuustomuru ja kuorruta juustoraasteella. Laita juustoraasteen päälle tomaattisiivut tuomaan kauniin ulkoasun. Näin tomaatti myös paahtuu hieman uunissa.
Kypsennä uunin alatasolla 20-30 minuuttia tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
Tarjoile tuoreen salaatin kanssa!