Käristysquesadillat

Käristysquesadillat

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Aito Poronkäristys
  • Voita
  • 1 punasipuli ohuina renkaina
  • ½ tlk makeaa salsaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 tl savupaprikamaustetta
  • 2 pientä avokadoa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl juustoraastetta
  • 8 vehnätortillaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Käristysquesadillat

Quesadillat ovat ihanan juustoisia tortillavariaatioita, joissa herkku ei olekaan rullalla, vaan kahden tortilla välistä löytyy monipuolinen ja lihaisa täyte. Quesadillat leikataan usein neljään osaan, jotta siivut voi syödä käsin pizzan tapaan. Käristys sopii quesadilloihin ja tortilloihin erinomaisesti, sillä yleensä niihin käytetään ohueksi viipaloitua lihaa, joka on maustettu meksikolaisittain. Helppo ja takuulla maukas quesadilla lappilaisella vivahteella!

Valmistusohje:

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista käristys nopeasti voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla, ja kaada lopuksi joukkoon makea salsa. Nosta täytteet odottamaan ja puhdista sekä kuivaa paistinpannu.

Poista avokadoista kivet ja kaavi sisus kulhoon. Painele avokadot haarukalla tasaiseksi tahnaksi ja lisää sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Laske paistinpannun lämpötila keskilämmölle. Laita pannulle tortillalevy, sen päälle käristystäytettä, avokadotahnaa, punasipulirenkaita sekä hieman juustoraastetta ja lopuksi päälle toinen tortillalevy. Kuumenna quesadillaa parin minuutin ajan painamalla sitä kevyesti lastalla. Käännä quesadilla lautasta apuna käyttäen: laita lautanen ylösalaisin pannun päälle, pyöräytä quesadilla lautaselle ja liu'uta se takaisin pannulle paistamaton puoli alaspäin.

Toista sama lopuille tortillalevyille.

Tarjoile lopun salsakastikkeen, avokadotahnan sekä creme fraichen kanssa! Tämän kanssa sopivat myös suolakurkut maukkaina suupaloina.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)