Korealainen jauhelihakastike

Korealainen jauhelihakastike

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl fariinisokeria TAI 2 rkl hunajaa
  • 2 tl seesamiöljyä
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • Paahdettuja seesaminsiemeniä
  • Kevätsipulia
  • Rypsiöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Korealainen jauhelihakastike

Somessakin trendaava "Sticky Korean Beef" on hurjan helppo ja uskomattoman maistuva kumppani riisin kanssa, eikä sen valmistamiseen kulu aikaa varttia enempää! Tahmeus ja makeus tulevat fariinisokerista tai hunajasta, joiden väliltä voit valita ihan oman mieltymyksesi mukaan. Makean ja tulisen yhdistelmä onkin aasialaisista resepteistä tuttu, eikä tässä ole lainkaan hullumpi eväs, jonka voit valmistaa etukäteen työlounaaksi tai annostella valmiiksi rasioihin koulusta kotiin tuleville nälkäisille koululaisille tai opiskelijoille.

Chilijauheen määrä tässä reseptissä on maltillinen, mutta jos pidät mausteisesta ruoasta niin voit huoletta lisätä chilijauhetta enemmänkin tai jopa vaihtaa sen tuoreisiin, tulisiin chileihin.

Ruskista jauheliha sekä hienonnettu valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää valkosipuli vasta ruskistuksen loppuvaiheessa jotta se ei pala kitkeräksi.

Sekoita kulhossa soijakastike, fariinisokeri/hunaja, seesamiöljy, inkiväärijauhe sekä chilijauhe. Kaada seos jauhelihan sekaan ja kiehauta nopeasti. Älä jatka kuumentamista enää pidempään, sillä tarkoituksena ei ole kuivattaa jauhelihaa! Kun koostumus on kosteahko ja tahmea, mutta ei enää nestemäinen, voit siirtää pannun pois liedeltä.

Silppua kevätsipulin varret n. ½ sentin renkaiksi ja ripottele ne seesaminsiementen kera jauhelihan päälle.

Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)