Kurpitsachili

Kurpitsachili

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Nautajauheliha 20%
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tuoretta chiliä silputtuna (tai enemmän makusi mukaan)
  • 3 tl juustokuminaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 l lihalientä
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 500 g myskikurpitsa
  • 1 iso sipuli
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • Öljyä
  • Nippu tuoretta korianteria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kurpitsachili

Halkaise myskikurpitsa, sivele pintaan öljyä ja paahda puolikkaita uunissa 225°C asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes hedelmäliha on pehmeää.

Ruskista sillä välin jauheliha isossa paistokasarissa öljyssä. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet, pilkottu paprika, silputut chilit sekä suola ja pippuri.

Lisää joukkoon pavut, tomaattimurska, lihaliemi ja kuivamausteet. Kaavi paahdetuista kurpitsoista hedelmäliha chilin joukkoon ja kuumenna kuplivaksi. Hauduta hiljalleen 1-2 tunnin ajan (mitä pidempään, sitä täyteläisempi maku ja pehmeämpi koostumus) välillä sekoittaen.

Kun chili on hautunut tarpeeksi, silppua joukkoon tuoretta korianteria. Tarjoile riisin tai tuoreen leivän kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)