Myskikurpitsa-lihapata

Myskikurpitsa-lihapata

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan Paistikuutiot naturel
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 4 dl lihalientä (tai 3 dl lihalientä ja 1 dl punaviiniä)
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl Worcestershirekastiketta
  • 1 pienehkö myskikurpitsa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Myskikurpitsa-lihapata

Ruskista paistikuutioita valurautapadassa oliiviöljyssä kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Laske lämpö keskitasolle, jotta sipulit eivät pala ja muutu kitkeriksi. Lisää silputtu sipuli ja valkosipuli. Kypsennä sipuleita n. 5 minuuttia.

Sekoita vehnäjauhot lihan ja sipuleiden sekaan, jotta öljy ja lihasnesteet imeytyvät niihin. Lisää neste (lihaliemi tai liemi + viini) osissa, samalla sekoittaen kunnes kaikki 4 dl on lisätty ja jauhot ovat liuenneet. Lisää loput mausteet (sinappi, Worcestershirekastike, laakerinlehti) ja laita pata 175°C asteiseen uuniin vähintään tunniksi (1,5 tuntia on sopiva aika).

Lisää vielä kuutioitu myskikurpitsa ja laita pata takaisin uuniin ilman kantta 30 minuutiksi jotta pata kiehuu hiukan kasaan. Ota pata uunista ja aseta heti herkullinen syyspäivän pelastaja tarjolle!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)