Lähiruokatalo Rönkä saa energiansa uusiutuvasta lähisähköstä

VENI Energian myöntämä alkuperätakuutodistus takaa Veljekset Rönkä Oy:n hankkiman sähkön olevan 100% uusiutuvaa energiaa, joka on peräisin alle kilometrin päässä sijaitsevalta voimalaitokselta.

Veljekset Rönkä Oy on tunnettu lähiruoan pioneeri, joka on jo vuodesta 2006 tuonut lähiruokamerkinnän tuotteisiinsa. Yrityksen tuotteiden raaka-aineet ovat peräisin lähituottajilta, mutta nyt lähellä tuotetut palvelut ulottuvat myös tuotantolaitoksen käyttämään energiaan. Rönkän käyttämästä sähköenergiasta 100% on alkuperätakuumerkittyä ja uusiutuvaa vesisähköä, jota tuotetaan alle kilometrin päässä sijaitsevalla Isohaaran voimalaitoksella. Yritys on ensimmäisiä toimijoita, jonka energian alkuperä on merkitty näin tarkkaan lähellä tuotetusta uusiutuvasta energiasta.

Yrityksen hallituksen puheenjohtaja Juha Rönkä kommentoi tuoretta sertifikaattia tyytyväisenä: “Tuotteiden osalta olemme aina halunneet tukea lähituottajia ja sitä kautta tarjota kuluttajille laadukkaita tuotteita, joiden toimitusketju on mahdollisimman lyhyt. Ajattelumalli on laajentunut koskemaan aina useampia osa-alueita toiminnassamme, ja haluamme kantaa myös oman kortemme kekoon ympäristön puolesta.”

Aiemmin Veljekset Rönkä Oy on palkittu Kemin kaupungin toimesta Vihreä teko -tunnuksella täysin kierrätettäviin muovipakkauksiin siirtymisen ansiosta. Kyseisen artikkelin voit lukea täältä.