Texas-tortillat

Texas-tortillat

Kauppalista

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Texas-tortillat

Tacot ja tortillat ovat Väli-Amerikan tunnusomaisia ruokia, joista löytyy useita eri variaatioita kaupunkien ja maakuntien välillä. Suurimmat erot tulevat täytteiden yhdistelmistä, mutta myös vehnä- ja maissijauhoista valmistettujen tortillalevyjen väliltä. Meillä Suomessa tortilla on yleisnimitys taikinalevyn sisään kietaistavalle, voimakkaasti maustetulle makuelämykselle, mutta todellisuudessa tacoista ja tortilloista puhuminen saattaisi saada meksikolaisen kuulijan ymmälleen. Katuruokana äärimmäisen suosittu eväs sopii myös suomalaiseen grillikesään kuin nenä päähän!

Valmistusohje

Ota Rönkä Texaspihvit huoneenlämpöön samalla kun alat lämmittää grilliä. Valmista guacamole, salsa, pico de gallo ja muut lisukkeet hyvissä ajoin etukäteen, jotta saat ryhtyä täyttämään tortilloita heti kun pihvit ovat valmiita.

Kuumenna grilli kunnolla kuumaksi ja kypsennä Texaspihvit suoralla lämmöllä grillin kansi suljettuna, n. 1-2 minuuttia per puoli. Käännä pihvit ja grillaa myös toiselta puolelta samalla tavalla. Suosittelemme jättämään pihvit sisältä punertaviksi, mutta jos haluat täysin kypsät pihvit, jatka niiden kypsentämistä epäsuoralla lämmöllä grillin toisessa reunassa kansi suljettuna.

Nosta grillatut Texaspihvit leikkuulaudalle muutamaksi minuutiksi lepäämään ja käytä sillä välin tortillalevyjä grillillä niin, että ne eivät pääse palamaan, vaan ainoastaan lämpenevät sopivasti. Voit nostaa koko nipun kerralla grilliin ja käännellä pinoa parinkymmenen sekunnin välein.

Leikkaa Texaspihvit poikkisyyhyn ohuiksi suikaleiksi ja täytä tortillat suikaloiduilla pihveillä, kasviksilla, guacamolella ja muilla mieleisillä lisukkeilla tai anna jokaisen täyttää omansa juuri makunsa mukaan. Purista lopuksi täytteiden päälle limemehua ja ripottele pinnalle tuoretta, silputtua korianteria ennen kuin taittelet tortillat kiinni ja alat nautiskella kesäpäivästä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)