Naudan paahtopaisti

Naudan paahtopaisti

Kauppalista

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan paahtopaisti

Rönkä Naudan uunivalmis paahtopaisti on asiakkaidemme kestosuosikki, ja syitä siihen on lukuisia: Maukas pintamaustettu paahtopaisti on takuulla murea, mausteseos on tarkkaan harkittu ja koekeittiön herkulliseksi toteama, paisti valmistuu vaivatta uunissa suoraan pakkauksesta, ja lopulta paistoliemestä voi valmistaa erinomaisen ja näppärän kastikkeen.

Paahtopaisti on raaka-aineena erinomainen sen harvasyisen rakenteen ansiosta, minkä vuoksi se on myös mureaa. Työnnä vain paistomittari uunivalmiin herkkupaistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes paahtopaistin sisälämpötila on saavuttanut halutun pisteen.

Lisukkeiksi sopivat erinomaisesti perunat reseptin kermakastikkeen kera, mutta voit myös antaa paistin jäähtyä kunnolla ennen siivuttamista, jolloin saat siitä mureita viipaleita tapas-lautaselle tai charcuterie-pöytään.

Rönkä Naudan uunivalmis paahtopaisti valmistuu myös grillissä tai sous vide -menetelmällä, joiden myötä saat tuttuun paahtopaistiin täysin erilaista makua ja tekstuuria!

Valmistusohje:

Nosta liha huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen valmistusta. Esilämmitä uuni n. 160°C asteeseen.

Laita liha uunivuokaan, työnnä paistomittari lihan keskelle ja kypsennä uunin keskitasolla 1 tunti/kg (voit helposti tarkistaa painon pakkauksesta). Kun liha on 60°C -asteista, nosta se uunista ja laita paahtopaisti lepäämään sillä välin kun valmistat kastikkeen.

Lorauta uunivuokaan tilkka vettä ja raavi kaikki paistoliemi vuoasta esim. paistolastan avulla niin, että maut irtoavat veteen. Kaada vesi kasariin, lisää kerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu hieman. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa ja pippuria.

Leikkaa paahtopaistista ohuita siivuja, asettele ne tarjoiluvadille ja kaada kastike lihan päälle. Koristele tuoreilla yrteillä.

VINKKI: kokeile myös Naudan paahtopaistia grillissä, Sous vide -paahtopaistia ja lue vinkkisivumme artikkeli Naudan paahtopaistista!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)