Naudan paahtopaisti - Rönkä - maussa on sen voima

Naudan paahtopaisti

Naudan paahtopaisti

Kauppalista

  • Rönkä Naudan paahtopaisti
  • 2 dl kermaa
  • Yrttejä koristeeksi
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan paahtopaisti

Nosta liha huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen valmistusta. Esilämmitä uuni n. 160°C asteeseen.

Laita liha uunivuokaan, työnnä paistomittari lihan keskelle ja kypsennä uunin keskitasolla 1 tunti/kg (voit helposti tarkistaa painon pakkauksesta). Kun liha on 60°C -asteista, nosta se uunista ja laita paisti lepäämään sillä välin kun valmistat kastikkeen.

Lorauta uunivuokaan tilkka vettä ja raavi kaikki paistoliemi vuoasta esim. paistolastan avulla niin, että maut irtoavat veteen. Kaada vesi kasariin, lisää kerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu hieman. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa ja pippuria.

Leikkaa paistista ohuita siivuja, asettele ne tarjoiluvadille ja kaada kastike lihan päälle. Koristele tuoreilla yrteillä.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.