Tähteä viidestä
(0 arviota)
Naudan paahtopaisti on hieno valinta grillattavaksi, ja oikein valmistettuna siitä saa mehevän ja maukkaan juhla-aterian. Tässä keittiömestarin vinkit kotikokkaajalle naudan paahtopaistin valmistamiseen grillissä:
Entäs sitten se maustaminen? Tietty määrä sokeria marinadissa tuo kyllä karamellisoitunutta makua lihalle, mutta vaarana on sokerin palaminen grillin kuumuudessa, jolloin mausta voi tulla kitkerä. Käytä siis mieluiten kuivamausteita tai öljypohjaista marinadia.
Paahtopaisti vaatii sekä suoran että epäsuoran grillaustavan, jolloin paisti grillataan ensin suoraan grillin kuumalla alueella, jonka jälkeen se jälkikypsennetään kannen alla grillin "kylmällä" puolella. Jälkikypsennyksessä suosittelemme käyttämään paistomittaria apuna kypsyyden määrittelemisessä.
Laita öljy, mausteet ja murskatut valkosipulinkynnet mortteliin ja sekoittele voimakkaasti tahnamaiseksi seokseksi. Hiero mausteseos lihan pintaan ja laita liha jääkaappiin marinoitumaan 24 tunniksi.
Lämmitä grilli kuumaksi (n. 225°C) ja kasaa hiiligrillissä hiilet toiseen reunaan. Kaasugrillissä sytytä vain toisen puolen polttimet.
Nosta liha grilliin ja ruskista pinta hiilien tai polttimien päällä kauttaaltaan. Kun olet ruskistanut lihan joka puolelta, siirrä se grillin toiseen laitaan, työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja sulje grillin kansi. Käännä paistia ajoittain ja jatka kypsentämistä n. tunnin ajan tai kunnes lämpömittari näyttää 60°C astetta.
Nosta paisti leikkuulaudalle lepäämään n. 5-10 minuutiksi, jonka jälkeen leikkaa siitä ohuita siivuja. Takaamme, että upea savuaromi saa veden herahtamaan kielellesi!
Kokeile myös muita herkullisia paistireseptejämme, kuten tämä Naudan paahtopaisti, Piparjuuripaisti tai Sous vide -paahtopaisti! Lue myös vinkkisivumme artikkeli paahtopaistin eri valmistustavoista ja niiden eduista.