Naudan filepihvi - Rönkä - maussa on sen voima

Naudan filepihvit

Naudan sisäfilepihvit

Kauppalista

  • Rönkä Naudan sisäfile
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Öljyä
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan sisäfilepihvit

Leikkaa fileestä n. 3-4 cm paksuja pihvejä ja hiero niiden pintaan suolaa. Laita pihvit jääkaappiin tuorekelmulla peitettynä 2-12 tunniksi. Suola mureuttaa lihaa entisestään ja imeytyy siihen tasaisemmin.

Ota pihvit huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen paistamista.

Lämmitä uuni 200°C asteeseen ja kuumenna valurautapannu liedellä kuumaksi. Laita pannulle reilu nokare voita sekä öljyä ja ruskista pihvejä n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta molemmat puolet mustapippurilla, työnnä paistomittari yhteen pihveistä ja laita pannu uuniin.

Seuraile lämpömittaria ja käännä pihvit vielä pari kertaa uunissa kypsentämisen aikana, sillä pannu paistaa alapintaa vielä uunissakin. Pihvit ovat medium kun mittari näyttää sisälämpötilaksi 55°C astetta. Nosta pihvit vetäytymään pariksi minuutiksi folion sisään ja tarjoile.

Lisukkeiksi sopivat erinomaisesti:

- Rapeat pannuperunat

- Punaviinikastike

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.