Naudan filepihvit

Naudan sisäfilepihvit

Kauppalista

  • Rönkä Naudan sisäfile
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Öljyä
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan sisäfilepihvit

Naudan sisäfilepihvien paistamisessa on useita tärkeitä seikkoja, jotka vaikuttavat pihvien laatuun ja lopputulokseen. Tässä muutamia erityisen tärkeitä seikkoja:

Laadukas liha: Hyvälaatuinen naudan sisäfile takaa paremman makuisen ja mehevän pihvin. Valitse mahdollisimman tuore sisäfile.

Huoneenlämpö: Anna pihvien lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista. Tämä tasaa niiden kypsymistä ja auttaa saavuttamaan tasaisen lopputuloksen.

Oikea kypsyysaste: Kypsyysaste on henkilökohtainen mieltymys, mutta on tärkeää tietää haluttu lopputulos. Käytä paistomittaria sisälämpötilan seuraamiseen ja ota pihvit pois pannulta hieman ennen haluttua kypsyysastetta, koska ne jatkavat kypsymistä levätessään.

Oikea paistolämpötila: Paista pihvejä kuumalla pannulla, joka on esilämmitetty. Korkea lämpö auttaa luomaan herkullisen paistopinnan ja säilyttämään pihvien mehevyyden.

Lepo: Anna pihvien levätä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Levätessään pihvit tasaantuvat, ja niiden mehukkuus ja maut pääsevät esiin.

Mausteet: Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ennen paistamista. Mausteet antavat lisämakua ja korostavat naudanlihan luontaista makua.

Oikea pihvin paksuus: Tasaisen kypsymisen varmistamiseksi pyri valitsemaan samankokoisia pihvejä tai säädä paistoaikaa pihvin paksuuden mukaan.

Valmistelut: Kuivaa pihvit kevyesti talouspaperilla ennen paistamista. Näin varmistat, että pihveihin muodostuu kaunis paistopinta.

Nämä tekijät auttavat varmistamaan, että naudan sisäfilepihveistä tulee meheviä, maukkaita ja täydellisesti paistettuja.

Leikkaa fileestä n. 3-4 cm paksuja pihvejä ja hiero niiden pintaan suolaa. Laita pihvit jääkaappiin tuorekelmulla peitettynä 2-12 tunniksi. Suola mureuttaa lihaa entisestään ja imeytyy siihen tasaisemmin.

Ota pihvit huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen paistamista.

Lämmitä uuni 200°C asteeseen ja kuumenna valurautapannu liedellä kuumaksi. Laita pannulle reilu nokare voita sekä öljyä ja ruskista pihvejä n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta molemmat puolet mustapippurilla, työnnä paistomittari yhteen pihveistä ja laita pannu uuniin.

Seuraile lämpömittaria ja käännä pihvit vielä pari kertaa uunissa kypsentämisen aikana, sillä pannu paistaa alapintaa vielä uunissakin. Pihvit ovat medium kun mittari näyttää sisälämpötilaksi 55°C astetta. Nosta pihvit vetäytymään pariksi minuutiksi folion sisään ja tarjoile.

Lisukkeiksi sopivat erinomaisesti:

- Rapeat pannuperunat

- Punaviinikastike

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)