Valkosipuliset ulkofilepihvit

Valkosipuliset ulkofilepihvit

Kauppalista

  • 2 kpl Rönkä Naudan valkosipulinen ulkofilepihvi TAI Rönkä Naudan maustettu ulkofilepihvi
  • Voita tai öljyä
  • Haluamasi perunalisukkeet (katso resepti)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Valkosipuliset ulkofilepihvit

Käytä aikasi keittiössä tehokkaasti ja unohda pihvien marinointi. Rönkä Naudan valkosipulinen ulkofilepihvi on maustettu täydellisyyteen asti ja pihvit ovat valmiit pannulle tai grilliin suoraan pakkauksesta! Riittää kun nostat pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsennystä, pyyhkäiset ylimääräiset marinadit pihvien pinnalta ja paistat ohjeen mukaan pannulla tai grillissä.

Valkosipulisen ulkofilepihvin sijaan voit tietysti valita toisen valmiin ulkofilepihvivaihtoehdon, nimittäin Rönkä Naudan maustettu ulkofilepihvi, joka on yhtä mureaa ja mehukasta ulkofilettä, mutta marinadi on vähemmän valkosipulinen ja hieman paprikaisempi, kevyellä cayennepippurin lämmöllä varustettuna.

Tässä reseptissä on annettu hieman vapauksia lisukkeiden suhteen, lähinnä kypsennysmenetelmästä riippuen. Jos aiot grillata pihvit, samalla on kätevä valmistaa folioperunat grillissä. Jos taas kelit eivät suosi grillaamista tai haluat muuten paistaa pihvit pannulla, on kätevämpää valmistaa parmesanlohkopotut uunissa.

Valmistusohje:

Nosta naudan ulkofilepihvit huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä, jotta lihan lämpötila ehtii tasaantua ja saat mureammat, mehukkaammat pihvit. Liian kylmät pihvit menettävät paistettaessa mehukkuuttaan ja oikean sisälämpötilan saavuttaminen on vaikeampaa.

Valmistele valitsemasi perunalisukkeet ja aloita niiden kypsentäminen, sillä pihvien paistaminen on varsin nopea toimenpide. Grillin tai paistinpannun tulee olla kunnolla kuuma, jotta saat ulkofilepihveihin oikeanlaisen maillard-efektin ja sen myötä kauniin sekä rapean paistopinnan.

Pyyhkäise pihvien pinnalta ylimääräinen marinadi pois veitsen selkäpuolella tai talouspaperilla. Marinadissa on öljyä, joten sinun ei välttämättä tarvitse sivellä pihvejä öljyllä ennen grillaamista. Pannulla paistettaessa kylläkin suosittelemme heittämään pannulle pari voinokaretta, jotta pihvit paistuisivat upean ruskeiksi pinnaltaan.

Ruskista pihvejä korkealla lämmöllä n. 2 minuuttia per puoli, jonka jälkeen nosta ne folion sisään vetäytymään.

Esillepano on täysin kokin mieltymyksestä kiinni: maukkaat ulkofilepihvit ovat näyttävät kokonaisina, mutta jotkut haluavat leikata pihvit ohuiksi viipaleiksi, jotka asetellaan lautaselle limittäin siten, että ne ovat miltei valmiita suupaloja.

Tarjoile valitsemiesi perunoiden kera ja katso reseptit täältä:

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)