Karitsapihvit pannulla

Karitsapihvit pannulla

Kauppalista

  • 2 kpl Rönkä Karitsan entrecote (n. 400 g)
  • 2-3 rosmariininoksaa
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita

Lisukkeeksi:

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsapihvit pannulla

Karitsan entrecote on mitä parhaimpia osia, sillä entrecotessa on juuri sopivasti rasvaa, jotta pihveistä tulee mehukkaita ja mureita, paistoitpa ne sitten pannulla tai grillissä. Yksinkertaisten mausteiden marinadi ei peitä liikaa karitsan omaa, pehmeää makua, vaan korostaa sitä juuri sopivalla tavalla. Emme suosittele kypsentämään karitsan entrecotepihvejä läpikypsiksi, vaan jättämään ne sisältä mediumiksi ja kauniin pinkeiksi.

Tämä resepti on varsin yksinkertainen, eivätkä lisukkeetkaan vaadi valtavia ponnisteluita. Pääset kätevästi katsomaan uunilohkoperunoiden ja balsamicokastikkeen reseptit klikkaamalla kauppalistan linkkejä!

Valmistusohje:

Ota Rönkä Karitsan entrecotet huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Pyyhi entrecoten pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa niistä n. 2-3 cm paksuja pihvejä.

Nypi rosmariininoksista lehdet ja laita ne kulhoon yhdessä murskattujen valkosipulinkynsien kanssa. Lorauta päälle n. 2-3 rkl oliiviöljyä ja pyörittele karitsapihvit marinadissa. Anna marinoitua n. 15 minuuttia samalla kun valmistelet lohkoperunat ja balsamicokastikkeen ainekset. Kun lohkoperunat menevät uuniin, valmista samalla balsamicokastike ennen kuin paistat karitsapihvit pannulla (tai grillissä), sillä ne valmistuvat erittäin nopeasti.

Kuumenna paksupohjainen paistinpannu kunnolla kuumaksi ja lorauta pannulle oliiviöljyä sekä kunnon voinokare. Nosta karitsapihvit marinadista pannulle ja paista n. 2  minuuttia per puoli. Kun käännät pihvit, mausta ruskistettu puoli suolalla ja mustapippurilla. Paista kerrallaan vain pari pihviä, jotta pannun lämpötila pysyy kyllin korkeana ja saat pihveihin kauniin paistopinnan maillard-ilmiön avulla. Lusikoi samalla voisulaa pihvien päälle paistamisen aikana, jotta saat maut vieläkin paremmin talteen.

Nosta pihvit pannulta folion sisään vetäytymään muutamaksi minuutiksi ennen tarjoilua. Tarjoile karitsan entrecotepihvit uunilohkoperunoiden, balsamicokastikkeen sekä rapean salaatin kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)