Tähteä viidestä
(0 arviota)
Ota naudan ulkofile huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsentämistä. Kuivaa samalla lihan pinta.
Kuumenna valurautapannu (tai muu paksupohjainen paistinpannu) korkealle keskilämmölle ja lisää pannulle reilu nokare voita. Anna voin sulaa ja kun se alkaa hieman tiristä, laita pihvit pannulle. Älä kuitenkaan paista kuin pari pihviä kerrallaan, jotta pannu pysyy kuumana. Kypsennä pihvejä 1-2 minuuttia per puoli (n. 1 minuutti per sentti pihvin paksuudesta) ja käännä. Mausta heti paistettu pinta suolalla, mustapippurilla ja vähäisellä määrällä valkopippuria.
Nosta paistetut pihvit folion sisään vetäytymään sillä välin kun paistat loput pihvit. Valmistele samalla myös lisukkeet ja nosta kuuma pihvi lautaselle juuri ennen tarjoilua.
Naudan ulkofilepihvien kanssa sopivat erinomaisesti:
Hasselbackan perunat
Balsamicokastike pihville
Paahdetut porkkanat