Naudan ulkofilepihvit fileestä

Naudan ulkofilepihvit fileestä

Kauppalista

  • Rönkä Naudan Ulkofilettä (n. 150g per ruokailija)
  • Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkopippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudan ulkofilepihvit fileestä

Naudan ulkofilepihvi on suosittu monista syistä, ja sen pettämätön suosio liittyy useisiin tekijöihin, kuten makuun, mehevyyteen, monipuolisuuteen ja ravintoarvoihin. Ihan muutamia syitä mainitaksemme, tässä jokunen:

Maku ja mureus: Naudan ulkofile on lähes poikkeuksetta mureaa ja mehevää. Sen täydellinen rasvapitoisuus vaikuttaa positiivisesti makuun ja tekstuuriin.

Monipuolisuus: Naudan ulkofilepihvi on monipuolinen raaka-aine, ja sitä voidaan valmistaa eri tavoin, kuten grillissä, uunissa tai pannulla. Tämä mahdollistaa sen, että pihvi voidaan sovittaa erilaisiin makumieltymyksiin ja valmistustapoihin.

Ravintoarvot: Naudanliha sisältää runsaasti proteiinia, rautaa, sinkkiä ja muita ravintoaineita. Nämä ovat tärkeitä kehon terveydelle, ja siksi naudanlihaa pidetään ravitsevana ruokana. Ulkofileen rasvapitoisuus ei kuitenkaan ole niin korkea, että se olisi erityisen haitallista normaalilla ruokavaliolla.

Kulttuuri ja ruokaperinteet: Monissa kulttuureissa naudanliha on perinteinen ja suosittu raaka-aine. Naudan ulkofilepihvi onkin usein osa juhla-aterioita ja erityistilanteita.

Laaja saatavuus: Naudanlihaa on laajasti saatavilla missä tahansa, mikä tekee naudan ulkofileistä helposti saatavia monille kuluttajille. Se on myös hieman edullisempaa kuin sisäfile.

Ruoanlaiton helppous: Naudan ulkofilepihvi on suhteellisen helppo valmistaa verrattuna moniin muihin liha- tai proteiinilähteisiin. Se ei vaadi monimutkaisia valmistusmenetelmiä säilyttääkseen hyvän maun, eikä sitä mureutensa ansiosta tarvitse hauduttaa pitkiä aikoja.

Valmistusohje:

Ota naudan ulkofile huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsentämistä. Kuivaa samalla lihan pinta. Leikkaa ulkofileestä makusi mukaisia paksuja pihvejä (3-5 cm). Ohuemmat pihvit kypsyvät nopeammin, joten ole tarkkana kypsennyksen suhteen!

Kuumenna valurautapannu (tai muu paksupohjainen paistinpannu) korkealle keskilämmölle ja lisää pannulle reilu nokare voita. Anna voin sulaa ja kun se alkaa hieman tiristä, laita pihvit pannulle. Älä kuitenkaan paista kuin pari pihviä kerrallaan, jotta pannu pysyy kuumana. Kypsennä pihvejä 2-3 minuuttia per puoli (enintään 1 minuutti per sentti pihvin paksuudesta) ja käännä. Mausta heti paistettu pinta suolalla, mustapippurilla ja vähäisellä määrällä valkopippuria. Jos puristustestin perusteella pihvi ei ole vielä riittävän kypsä sinun makuusi, voit kääntää pihvit vielä kerran ja jatkaa kypsentämistä vielä hetken ajan.

Nosta paistetut pihvit folion sisään vetäytymään sillä välin kun paistat loput pihvit. Valmistele samalla myös lisukkeet ja nosta kuuma pihvi lautaselle juuri ennen tarjoilua.

Naudan ulkofilepihvien kanssa sopivat erinomaisesti:

Hasselbackan perunat
Balsamicokastike pihville
Paahdetut porkkanat

Loppuun mielenkiintoinen fakta naudan ulkofileestä: Rönkän suurin koskaan käsittelemä ulkofile painoi hurjat 17,784 kiloa! Tämän reseptin mukaisia pihvejä siitä olisi saanut käsittämättömät 118 kappaletta. Ja kuten aina, tämäkin ulkofile oli maukasta, mureaa ja upean harvasyistä lihaa, joka päätyi herkkusuiden lautasille.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)