Sous vide paahtopaisti

Sous vide naudan paahtopaisti

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Naudan Paahtopaisti
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Valkosipulijauhetta
  • Valkopippuria
  • Nokare voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sous vide naudan paahtopaisti

Sous vide on ruoanlaittomuoto, joka perustuu ruoan hitaaseen ja tasaiseen kypsentämiseen veden lämpötilaa tarkasti kontrolloimalla. Useimmin sous vide -menetelmällä valmistetaan pihvejä, paisteja tai kokonaisia fileitä, mutta myös kalan ja kasvisten valmistaminen onnistuu tällä vesihaudekypsennyksellä.

Sous vide -sirkulaattoreita on olemassa useita erilaisia ja eri hintaluokista aina kokonaisista allasmalleista pieniin, sauvasekoittimen kokoisiin sirkulaattoreihin, jotka sopivat esimerkiksi kattiloihin. Kotikokit pääsevät sous vide -kypsennyksen maailmaan jo n. 100€:n laitteilla, eikä vakuumikonekaan ole täysin välttämätön. Vakuumilaitteista on toki muutakin hyötyä esimerkiksi lihan marinoinnissa, joten ne ovat varsin monipuolisia apureita keittiössä.

Sous vide -sirkulaattori paitsi kuumentaa veden haluttuun lämpötilaan erittäin tarkasti, myös kierrättää vettä astiassa niin, että koko vesimassan lämpötila pysyy samana pohjasta pintaan saakka. Pitkässä kypsennyksessä kannattaa käyttää kantta tai muotoilla kattilan päälle esimerkiksi foliokansi, jotta vesi ei pääse haihtumaan kattilasta kypsennyksen aikana.

Lopputuloksena on kauttaaltaan saman kypsyysasteen paisti, joka on säilyttänyt mehukkuutensa vakuumipakkauksen ansiosta. Enää ei siis tarvitse pelätä sitä, että paistin sisäosa jää raa'aksi ja pinta kuivuu.

Valmistusohje:

Leikkaa naudan paahtopaistista mahdolliset kalvot pois huolellisesti. Sekoita kuivat aineet keskenään makumieltymysten mukaan. Hiero mausteseosta runsaasti lihan pintaan ja laita paahtopaisti vakuumipussiin. Lisää lihan molemmille puolille pienet nokareet voita ja vakumoi paisti.

Aseta sous vide -sirkulaattorin lämpötila 55-57°C asteeseen (130-134°F) ja upota vakumoitu paisti vesihauteeseen. Kypsennä hauteessa 24-36 tuntia.

Kun liha on kypsynyt vesihauteessa riittävän pitkään, valmistele loppukäsittely. Kuumenna grilli hieman keskilämpöä kuumemmaksi tai käytä valurautapannua ja reilusti voita.

Kaada pussista lihaliemi erilliseen kulhoon tai kasariin ja valmista siitä suurustamalla kastike paahtopaistille. Kypsennä paistin pinta kauttaaltaan joko grillin suoralla lämmöllä (valele välillä voisulalla) tai valurautapannulla.

Siivuta paisti valmiiksi ja tarjoile esimerkiksi uunilohkoperunoiden ja juuri valmistamasi kastikkeen kanssa!

VINKKI: kokeile myös Naudan paahtopaistia uunissa, Naudan paahtopaistia grillissä ja tutustu vinkkisivuumme paahtopaistin kypsentämisestä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)