Tacot

Tacot

Kauppalista

Tacot

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa

Täytteet

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Tacot

Valmista tacot aivan kuten tortillatkin, mutta tee niistä selvästi pienempiä (yhteensä n. 12 kpl):

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten öljy sekä vesi. Vaivaa käsin tai yleiskoneella n. 10 minuuttia, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä, jos taikina tuntuu liian paksulta.

Jaa taikina 12 osaan. Jauhota työtaso ja kaulitse taikinasta ohuita, pyöreitä tortillalevyjä. Nosta levy kerrallaan suoraan kuivalle paistinpannulle (keskilämpö tai hieman lämpimämpi) ja paista molemmin puolin, kunnes pintaan tulee tortilloille tyypillisiä ruskistuneita täpliä. Jos käytät pinnoitettua paistinpannua, suositellaan korkeintaan keskilämpöä, jotta pinnoite ei menisi pilalle. Tähän tarkoitukseen teräs, hiiliteräs tai valurauta ovat parempia vaihtoehtoja.

Nosta valmiit tortillat lautaselle ja peitä keittiöpyyhkeellä.

Valmista tacojen täytteeksi 1-3 erilaista lihatäytettä, pico de galloa, guacamolea sekä tuoreita kasviksia. Barbacoan kumppaniksi sopii loistavasti ananas, carnitas ja mango ovat loistava makupari ja perinteisempi jauhelihatäyte saa rinnalleen cheddaria tai creme fraichea.

Nosta kaikki padat, tacot ja täytteet pöytään, kokoa ystävät tai perheenjäsenet ympärillesi ja nauttikaa yhdessä hyvästä ruoasta ja tunnelmasta!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)