Poronkäristys - Rönkä - maussa on sen voima

Poronkäristys

Poronkäristys

Kauppalista

  • n. 500 g Rönkä Poronpaistia TAI 400 g Aito Poronkäristys
  • n. 50 g Rönkä Suolasilavaa
  • Kourallinen maustepippureita
  • Suolaa
  • Loraus mietoa olutta
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poronkäristys

Leikkaa suolasilavasta paperinohuita siivuja ja kuullota niitä valurautapadassa, kunnes rasva irtoaa pataan selvästi ja silavalastut alkavat hieman ruskistua.

Vuole paistista puukolla ohuita lastuja ja ruskista ne nopeasti kourallinen kerrallaan valurautapadassa silavan kanssa. Jatka näin, kunnes kaikki käristyssiivut ovat ruskistuneita. Voit myös käyttää valmiiksi siivutettua Aito Poronkäristystä, jolloin säästyt vuolemisen vaivalta!

Lisää maustepippurit ja mausta käristys suolalla. Lisää ensin hieman olutta joukkoon ja kiehauta. Hauduta keskilämmöllä n. tunnin ajan ja lisää tarvittaessa olutta, jos käristys näyttää liian kuivalta.

Tarjoile puikulaperunamuusin, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera höyryävän kuumana!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)