Viikon ruokalista

Joskus on niin kamalan vaikeaa keksiä arkiruokaa koko viikolle. Silloin päätyy herkästi tekemään kauppareissulla heräteostoksia, mikä koituu usein kalliiksi. Me suunnittelimme monipuolisen ruokalistan puolestasi, jolloin voit hoitaa kaikki ostokset yhdellä reissulla!

Arkiruokien valmistamisen tulisi olla suhteellisen nopeaa ja vaivatonta, jotta päivällinen saadaan pöytään kohtuullisessa ajassa. Monipuolisuudesta ei tulisi silti tinkiä. Rönkän valikoimista löytyy valtavan paljon vaihtoehtoja eri ruokalajien valmistamiseksi. Ravintoarvoja ei suinkaan unohdeta, sillä puhdas ja kotimainen liha ei sisällä ikäviä lisäaineita, vaan ainoastaan sitä parasta makua ja elimistön kaipaamia rakennusaineita. Kokoa alta valmis ruokalista koko viikolle ja muokkaa järjestystä haluamallasi tavalla!

1. Jauhelihapihvit

Jos perheessä on lapsia, harva asia päihittää jauhelihapihvit (tai samasta taikinasta valmistetut lihapyörykät). Jauhelihapihvit antavat myös valtavasti liikkumatilaa lisukkeiden suhteen, sillä voit tekaista niiden rinnalle perunamuusin, Hasselbackan perunat, kermaperunat tai vaikkapa pastaa!

  • Jauhelihapihvit valmistetaan alusta loppuun itse, jolloin päästään suomalaisen perinneaterian ytimeen
  • Karitsapihvit jogurttikastikkeella tuovat mukavaa vaihtelua naudanlihapihveihin, sillä karitsan lempeä maku ja yrttien makukimara ovat huikea yhdistelmä
  • Chilipihvit sopivat heille, jotka kaipaavat ruokaansa napakkaa potkua
  • Rönkän arkipihvit säästävät vieläkin enemmän aikaa, sillä Rönkä Burger Grillipihvit ovat valmiiksi maustettuja ja paistamista vaille valmiita!

Mikään ei tietystikään estä burgereiden valmistamista, mutta harva mieltää niitä arkiruoaksi. Jauhelihapihvejä on näppärä valmistaa suurempikin määrä kerralla, jolloin seuraavan päivän lounaskin on valmiiksi mietitty, ja lompakko kiittää!

2. Poron veriletut

Rönkä Poron ja Naudan verilettutaikinat ovat pakastettuja tuotteita, jolloin niiden säilyvyys on erinomainen. Nyt on mahdollista valmistaa tuoreita, maukkaita, terveellisiä ja mehukkaita verilettuja todella helposti ja nopeasti: Sulata, ravista, paista.

Voit myös katsoa samaisen reseptin videolta, joka havainnollistaa Poron verilettutaikinan äärimmäisen  helppouden.

 

3. Tortillat

Tortilloiden valmistaminen on yllättävän nopeaa, vaikka vaiheita tuntuukin olevan monta. Valmista pico de gallo sekä guacamole sillä välin kun paistettavat lihat lepäävät huoneenlämmössä ennen paistamista! Valmiilla tortillalevyillä pääset helpommalla, mutta suosittelemme todellakin kokeilemaan niiden tekemistä itse. Luultavasti et enää tule kovinkaan usein poimimaan niitä valmiita levyjä kaupan hyllystä...

  • Texas-tortillat valmistuvat nopeasti paistetuista ja sitten siivutetuista Rönkä Texaspihveistä
  • Tortillalevyjen resepti on suorastaan naurettavan helppo, eikä taikinaa tarvitse edes kohottaa
  • Käristysquesadillat ovat fuusiokeittiötä parhaimmillaan, sillä poronkäristys on yllättävän hyvin kotonaan meksikolaisen quesadillan sisällä

Texas-tortilloiden lisäksi suosittelemme kokeilemaan tacoihin ja tortilloihin erinomaisesti soveltuvaa Rönkä Nautalastua, joka ruskistuu todella nopeasti ja on maustamisen jälkeen valmis suoraan tortillan väliin!

4. Karjalanpaisti

Rönkä Heti valmis Karjalanpaisti on valtavan suosion saavuttanut tuote, joka on maukasta kotiruokaa ilman lisäaineita, valmiina pannulle. Sinun ei tarvitse ruskistaa mitään, vaan ainoastaan kiehauttaa Heti valmis Karjalanpaisti pannulla tai kasarissa, ja tarjoilla se keitettyjen perunoiden kanssa!

Pakkauksen ulkoasu on toki muuttunut, mutta itse tuotteeseen ei ole ollut tarvetta tehdä muutoksia, sillä tämä on vaan niin uskomattoman herkullista ja tasapainoista juuri tällaisenaan! Videolta voit katsoa mallia, kuinka kätevästä tuotteesta on kyse. Löydät Rönkä Heti valmis Karjalanpaistin kaupan valmisruokien osastolta!

 

5. Jauhemaksapihvit

Perinteiset jauhemaksapihvit ovat onneksi vielä läsnä koulujen ja ruokaloiden lounaslistoilla, mutta yllättävän harva valmistaa niitä enää itse. Voit valmistaa juuri omanlaisesi jauhemaksapihvit Rönkän jauhetusta naudan maksasta, tai sitten tehdä sen vieläkin helpommin käyttämällä paistovalmista Rönkä Naudan maksapihvitaikinaa. Aivan kuten Poron verilettutaikinakin, Naudan maksapihvitaikina sulatetaan, ravistetaan ja paistetaan. Arvasit oikein, tässäkään ei ole yhden yhtä E-koodia!

Reseptivideoltamme voit katsoa samalla herkullisten valkosipulikermaperunoiden ohjeen. Eikä tietenkään unohdeta sitä karamellisoitua sipulia, joka kuuluu jauhemaksapihvien päälle kuin sinappi makkaralle!

 

6. Paahtopaisti

Paahtopaistin voit valmistaa kaikessa rauhassa monin eri tavoin joko maustamalla sen itse tai käyttämällä kahta valmiiksi maustettua paahtopaistiamme. Valmista paisti haluamallasi tavalla upottamalla sen sous vide -hauteeseen, grillaamalla sen tai kypsentämällä perinteisesti uunissa.

Rönkä Uunivalmis paahtopaisti on äärimmäisen helppo tuote, jonka maku ei todellakaan petä, aivan kuten ei sen valmistaminenkaan. Katso näppärä resepti tästä:

 

Myös Rönkä Naudan herkkupaisti on valmiiksi maustettu paahtopaisti, jonka makumaailma eroaa Uunivalmiista paahtopaistista hieman. Senkin voit grillata tai kypsentää vaikka padassa näiden esimerkkien mukaisesti:

Jos kuitenkin haluat olla tilanteen herra ja maustaa paahtopaistin itse alusta loppuun, löydät meiltä reseptit myös siihen! Katso vaikkapa nämä maukkaat esimerkit:

Naudan paahtopaisti on erinomainen viikonloppuateria, sillä yleensä siitä jää jonkin verran tähteitä seuraavan päivän lounasta varten, jolloin valmistat paistista vaikkapa tuhteja voileipiä!

7. Pihvi

Viikon kruunaa kunnon pihvi laadukkaasta naudan- tai poronlihasta. Mihin ikinä päädytkään, voit olla varma, että Rönkä-tuotteet ovat lähellä tuotettuja ja tiukan laaduntarkkailun läpikäyneitä.

Jos pihvien paistaminen tuntuu itselle vieraalta tai olet asian suhteen epävarma, ei syytä huoleen. Pihvioppaastamme löydät paljon tietoa erilaisten pihvien paistamiseksi!

Kokoa siis näistä itsellesi viikon ruokalista ja kipaise vain yksi kauppareissu, jotta sinulle jää aikaa paljon muullekin!